Grilēts cālītis ar medus glazūru

Nekad nav par vēlu izmēģināt kaut ko jaunu un iemācīties recepti! Roja Pipara jaunākais veikums – grilēts cālis ar medus glazūru!

Brīdinu uzreiz – tā marināde ir tik garšīga, ka labāk gatavot uzreiz dubultporciju. Marināde ļoti forši der arī kā mērce, pasniedzot cāli. Jo īpaši ar lavašu vai svaigu maizi, mmm!

Sastāvdaļas

  • 1 svaigs cālis (apm. 1–1,2 kg)

Marinādei:

  • 2 ēd. k. medus
  • 3 ēd. k. Balzamiko etiķa
  • 1 ēd. k. čili pastas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • sāls, melnie pipari

👪 Daudzums: 2–4 porcijas, viss atkarīgs no ēdājiem

Laiks: apm. 1 stunda

Pagatavošana

1. Gatavo marinādi. Etiķi sajauc ar medu, čili pastu, sasmalcinātiem ķiplokiem, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

2. Cāli sagriež uz pusēm, lai katrai pusei būtu stilbiņš un spārniņš. Tad abas puses pārliek bļodā un pārlej ar marinādi. Marinādi iemasē un ļauj ievilkties aptuveni 20 min.

3. Cāli liek grilā, aizver vāku un cep 30–40 min. līdz gatavībai.  

4. Pasniedz ar mērci, svaigiem dārzeņiem un lavašu vai svaigu maizi.

Lai izdodas!

Seko pavāram arī Instagram un abonē viņa Youtube kanālu! 👨🏼‍🍳

Lasi arī Roja blogu – http://pipars.lv!

Izmēģini arī Roja sāļās uzkodu tortescūkgaļas cepešaspageti sacepuma un citas receptes! 💛

FOTO: GETTYIMAGES, Personīgais arhīvs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tev varētu patikt