Kartupeļu šašliks

Jauna un noderīga Roja recepte grila sezonai!

Šajā receptē svarīgi izvēlēties pēc izmēra vienādus kartupeļus, lai tie izcepas vienmērīgi. Cūkgaļas krūtiņu var izmantot gan svaigu, gan kūpinātu. Un sastāvdaļu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita, no iesmu garuma un no grila platuma.

Sastāvdaļas

  • 10 jauno kartupeļu
  • 500 g cūkgaļas krūtiņas
  • sāls
  • iesmi

Pagatavošana

1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā. Visiem kartupeļiem nogriež galus no abām pusēm.

2. Gaļu sagriež ne pārāk plānās šķēlēs.

3. Uz iesmiem pamīšus sadur kartupeļus un gaļu tā, lai kartupelim no abām pusēm atrastos gaļa. Un diezgan cieši saspiež kopā. Tad ar nazi kartupeļus iegriež no abām pusēm līdz iesmam. Pārkaisa ar sāli.

4. Cep uz karstām oglēm ik pa brīdim apgrozot.

Ieteikums – nevajag baidīties, ja speķis nedaudz apdeg. Tas vairāk ir kā papildinājums kartupelim un cepšanas laikā atdod savu smeķi kartupelim.

Pasniedz uzreiz, kamēr tie ir silti.

Lai izdodas!

Seko pavāram arī Instagram un abonē viņa Youtube kanālu! 👨🏼‍🍳

Lasi arī Roja blogu – http://pipars.lv!

Izmēģini arī Roja sāļās uzkodu tortescūkgaļas cepešaspageti sacepuma un citas receptes! 💛

FOTO: Personīgais arhīvs, GETTYIMAGES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tev varētu patikt