Grilēta dorada ar citronzāli

Turpinot grila sezonas receptes, lasi Roja Pipara padomus un iemācies pagatavot grilētu doradu!

Sastāvdaļas:

  • 2 doradas
  • 2 citronzāles
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 laimi
  • 2 citroni
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

1. Doradas notīra, izgriež žaunas, nogriež spuras.

2. Citronzāles atdauza ar gaļas āmurīti vai naža spalu, sagriež smalkāk. Ķiploka daiviņas nomizo, sagriež ripiņās. Ķiplokus sajauc ar citronzāli. Laimu sagriež daiviņās.

3. Zivis iegriež no abām pusēm, iesmērē no vienas puses ar ķiploku un citronzāles masu, pārkaisa ar sāli un pipariem, apslaka ar laima sulu.

4. Citronus sagriež šķēlītēs un izklāj uz restēm, lai zivs grilēšanas laikā nepieceptos pie restēm. Uz citroniem liek zivis ar sagatavoto daļu uz leju, un to pašu atkārto ar otru pusi.

5. Grilē apm. 180 grādos 15–20 min. Ik pa brīdim apslaka ar laima sulu.

Pasniedz uzreiz ar laima daiviņām!   

Lai izdodas!

Seko pavāram arī Instagram un abonē viņa Youtube kanālu! 👨🏼‍🍳

Lasi arī Roja blogu – http://pipars.lv!

Izmēģini arī Roja sāļās uzkodu tortescūkgaļas cepešaspageti sacepuma un citas receptes! 💛

FOTO: GETTYIMAGES, Personīgais arhīvs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tev varētu patikt