“Meat loaf” jeb gaļas klaipiņš

Sekojot Roja Pipara receptei, iemācies pagatavot tā saukto gaļas klaipiņu!

Es jau sen gribēju pagatavot gaļas klaipiņu un tagad esmu pilnīgi pārliecināts, ka gatavošu to biežāk.

Ja kādam garšo pikantāki ēdieni, tad tomātiem var pievienot Tabasco vai čili pastu. Pa virsu pirms pasniegšanas var pārkaisīt rīvētu cieto sieru. Patiesībā šis klaipiņš atradīs savu vietu arī uz svētku galda – es garantēju, ka viesiem garšos!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg maltās gaļas (liellops + cūkgaļa)
  • 400 g konservētu sasmalcinātu tomātu
  • 100 g vītinātas gaļas
  • 65 g auzu pārslu
  • 125 ml piena
  • 2 olas
  • 1 sīpols
  • 3–4 ķiploka diaviņas
  • 2 ēd. k. Vorčesteras mērces
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • eļļa
  • sāls, pipari

👪 Daudzums: 6–8 porcijas

Laiks: 20 min. + laiks cepeškrāsnī

Pagatavošana:

1. Auzu pārslas pārlej ar pienu un atliek.

2. Vītinātu gaļu un sīpolu sagriež kubiņos. Ķiplokus sasmalcina ar ķiploku spiedi. Pannā uzkarsē 1 ēd. k. eļļas un apcep sīpolus, vītinātu gaļu un ķiplokus.

3. Malto gaļu pārliek lielā bļodā. Pievieno tai apceptus sīpolus ar vītinātu gaļu, uzbriedušas auzu pārslas ar visu pienu, olas, tomātu pastu, Vorčesteras mērci, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa.

4. Karstumizturīgā traukā pārliek gaļu un ar mitrām rokām izveido kukulīti. Pārlej pa virsu ar konservētiem tomātiem un pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

5. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apm. 50 minūtes. Šis laiks ir atkarīgs no klaipiņa lieluma – jo biezāks klaipiņš, jo vairāk laika vajag, lai gaļa iekšpusē izcepas.

6. Pasniedz uzreiz un griež porciju gabalos jau uz galda.

Lai izdodas!

Seko pavāram arī Instagram un abonē viņa Youtube kanālu! 👨🏼‍🍳

Lasi arī Roja blogu – http://pipars.lv!

Izmēģini arī Roja sāļās uzkodu tortescūkgaļas cepeša, spageti sacepuma  un citas! 💛

FOTO: GETTYIMAGES, Personīgais arhīvs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tev varētu patikt