Variācija par tēmu “brokastu maizītes”

Tik ierastās maizes šķēlītes var pasniegt arī interesanti! Šīs vienkāršās receptes ēdājam noteikti sagādās prieku.

Maize ar lasi un krēmsieru

Uzsmērējiet uz maizes šķēles vienu ēdamkaroti iecienītā krēmsiera, lieciet virsū mazsālītu lasi, apkaisiet to ar rozā pipariem un baudiet, rotājot ar zaļumiem (derēs ūdenskrešu, zirņu, redīsu vai citi dīgsti, maizīte lieliski garšos arī ar dillēm vai pētersīļiem).

Maize ar tomātiem un baziliku

Pārgrieziet uz pusēm ķiršu tomātiņus, lieciet tos bļodā, pievienojiet nedaudz smalki sagriezta sarkanā sīpola, bazilika, pirmā spieduma olīveļļas un balzamiko mērces, pieberiet sāli, piparus, visu samaisiet un lieciet uz maizītēm!

Uzkoda ar vītinātu desu un svaigiem gurķiem

Uz maizes uzsmērējiet nedaudz sviesta, lieciet virsū plānās šķēlēs sagrieztu iecienītu vītināto desu, svaigus gurķīšus, rotājiet visu ar zaļumiem un baudiet! 

Maize ar avokado salātiem, olu un bekonu

Nogatavinātu avokado un cieti vārītu olu sagrieziet smalkos kubiņos, pievienojiet ēdamkaroti turku jogurta, nedaudz citrona sulas, zaļumus (dilles, pētersīļus, koriandru), sāli un piparus.

Uz sausas pannas apcepiet plānās šķēlēs sagrieztu bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Avokado un olu salātus uzsmērējiet uz maizes, papildiniet ar bekona kraukšķiem un uz pusēm pārgrieztām paipalu olām. Sātīgi un veselīgi!

Maize ar saulē kaltētiem tomātiem, pesto un krēmsieru

Uz maizes šķēles uzsmērējiet ēdamkaroti krēmsiera, virsū lieciet saulē kaltētus tomātus un nedaudz pesto no bazilika vai citiem zaļumiem.

Uzkoda ar bumbieriem un zilā pelējuma sieru

Maizes šķēlēm uzsmērējiet nedaudz sviesta un apcepiet tās cepeškrāsnī 180 °C grādos, lai maize kļūtu zeltaina un kraukšķīga (aptuveni 5–7 min). Uz apceptās maizes lieciet sieru ar zilo pelējumu un plānās šķēlēs sagrieztu bumbieri.

Saldā maize ar riekstu sviestu un banāniem

Uz maizes uzsmērējiet vienu ēdamkaroti iecienītā riekstu sviesta (piemēram, zemesriekstu, mandeļu, lazdu riekstu vai Indijas riekstu sviesta). Lieciet virsū plānās šķēlēs sagrieztu banānu, rotājiet ar kanēli vai kokosriekstu skaidiņām.

Maize ar brī sieru, medu un valriekstiem

Maizes šķēlēm uzsmērējiet nedaudz sviesta, uzlieciet brī siera šķēli un lieciet cepties cepeškrāsnī 180 °C grādos aptuveni 7–10 minūtes. Pārlejiet maizīti ar medu, rotājiet ar rupji sakapātiem valriekstiem un baudiet karstu!

Maize ar grieķu jogurtu, vīnogām, lazdu riekstiem un kļavu sīrupu

Uzsmērējiet uz maizes vienu ēdamkaroti grieķu jogurta, lieciet virsū sagrieztas vīnogas (ja vīnogām ir kauliņi, izņemiet tos). Apkaisiet ar rupji sakapātiem, grauzdētiem lazdu riekstiem, aplejiet ar tējkaroti kļavu sīrupa (lieliski derēs arī medus) un baudiet.

FOTO: GETTYIMAGES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tev varētu patikt