Banoffee tarte ar karameli un banāniem

Kamēr #paliecmājās, aizpildi savu brīvo laiku, gatavojot šo saldo desertu, ar kuru iepriecināt ģimeni!

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

  • 220 g neitrālas garšas cepumu
  • 80 g sviesta

Karamelei:

  • 120 g cukura
  • 80 g sviesta
  • 80 ml saldā krējuma
  • 200 g iebiezinātā piena
  • Šķipsna sāls

Virspusei:

  • 300 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 2–3 banāni
  • ~30 g šokolādes
.

Pagatavošana:

1. Gatavo pamatni. Cepumus sasmalcina līdz smilšu konsistencei virtuves kombainā vai arī ieber maisiņā un sasmalcina ar rulli. Izkausē sviestu un sajauc ar cepumiem.

2. Drumstalas ber apaļā 26–28 cm diametrā formā, kurai apakšā ieklāts cepamais papīrs. Izlīdzina, stingri piespiežot, lai drumstalas turētos kopā, kā arī izveido nelielu maliņu. Liek ledusskapī.

3. Gatavo karameli. Katliņā ber cukuru un nemaisot karsē, līdz malās redzams, ka tas kūst. Sāk maisīt, līdz viss cukurs izkusis un iegūta zeltaini brūna karamele.

☝🏼 Nepārkarsē, jo tad karamele būs rūgta!

4. Uzmanīgi iemaisa sviestu izkausētajā cukurā, nepārtraukti maisot. Pievieno iebiezināto pienu, saldo krējumu un sāli. Maisot karsē līdz karamele sabiezē un noklāj karotes aizmuguri. Tas aizņems 5-12 minūtes. Atdziestot karamele vēl nedaudz sabiezēs.

5. Karameli noņem no uguns, ielej citā traukā un ļauj nedaudz padzist, līdz tā vairs nav karsta.

6. Karameli lej virs vēsās cepumu pamatnes. Pa virsu uzrīvē šokolādi, tad liek banānu šķēlītes vienā kārtā. Liek atpakaļ ledusskapī atdzist uz vismaz stundu.

7. Kad tarte atdzisusi, saldo krējumu saputo ar pūdercukuru līdz iegūts stingrs putukrējums. Tarti izņem no formas un virs banānu kārtas izlīdzina putukrējumu.

Dekorē ar sarīvētu šokolādi, ja vēlas!

Lai izdodas!

Kamēr #paliecmājās, izmēģini arī citas Betijas receptes – auzupārslu pankūkas, pupiņu burgers un “Confetti” cepumi!

FOTO: Personīgais arhīvs, GETTYIMAGES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tev varētu patikt