Vegāniskais pupiņu burgers

Padari savu ēdienkarti interesantāku un izmēģini vegānisko pupiņu burgeru. Soli pa solim seko Betijas receptei!

Mūsdienās cilvēki aizvien vairāk izvēlās atteikties no dzīvnieku izcelsmes produktiem. Biezajās recepšu grāmatās un interneta plašumos atrodamas neskaitāmas receptes, ar ko lieliski var aizstāt gaļu. Šī recepte noderēs gan vegāniem, gan tiem, kuri vēlās iepazīt jaunas garšas!

Sastāvdaļas:

  • 100 g melno rīsu
  • 3 ēdamkarotes tomātu mērces
  • 250 g vārītu melno pupiņu
  • 35 g rīvmaizes
  • ½ sīpols
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera (vai 1 daiviņa svaiga ķiploka, sasmalcināta)
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Rīsus kārtīgi noskalo un vāra, līdz tie mīksti, – apmēram 30 minūtes. Pusi sīpola smalki sagriež un apcep eļļā, līdz tas zeltaini brūns.

2. Pupiņām nolej lieko šķidrumu, noskalo.

3. Virtuves kombainā liek rīsus, apceptos sīpolus, pupiņas, tomātu mērci, ķiploku pulveri, rīvmaizi, sāli un piparus. Visu sablenderē, līdz masa nedaudz viendabīgāka, bet vēl ir redzami gabaliņi. Nesablenderē līdz pastai!

4. Pannā sakarsē eļļu un no burgeru masas veido plācenīšus. Uz nelielas uguns cep no abām pusēm apmēram 4 minūtes.

Pasniedz siltus ar salātiem un kartupelīšiem, vai arī pagatavo burgeru ar maizīti, sieru un salātlapām.

Lai izdodas!

Izmēģini arī citas Betija receptes – Confetti cepumi un Vista terijaki mērcē!💛

FOTO: GETTYIMAGES, PERSONĪGAIS ARHĪVS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tev varētu patikt