“Confetti” cepumi

Lieliska dāvana draugam vai krāsains prieks pašam. Uzzini, kā pagatavot krāsainos confetti cepumus!

Sastāvdaļas:

This image has an empty alt attribute; its file name is GettyImages-1088451282-3-e1574198295585.jpg
  • 175 g sviesta
  • 250 g miltu
  • ¾ tējk. sodas
  • ½ tējk. sāls
  • 120 g gaiši brūnā mitrā muscovado cukura (vari izmantot tikai balto cukuru, lai labāk redzamas cukura pērlītes)
  • 140 g baltā cukura
  • 2 olas
  • 3 ēdamk. krāsainu cukura pērlīšu

Pagatavošana:

1. Lielā bļodā izkausē sviestu, to ieliekot mikroviļņu krāsnī vai arī silta ūdens peldē.

2. Tikmēr sajauc miltus, sodu un sāli.

3. Sviestam pievieno abus cukurus un ar putojamo slotiņu sajauc.

4. Pa vienai pievieno olas un iemaisa.

5. Pie sviesta masas pievieno iepriekš sajaukto miltu masu un cukura pērlītes, visu samaisa līdz iegūta viendabīga masa.

6. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt uz vismaz 30 minūtēm.

7. Veido ~12 cepumu bumbiņas, kuras ar lielām atstarpēm liek uz cepamās plāts, uz kuras uzklāts cepamais papīrs. Cepoties bumbiņas izpletīsies un saplaks.

8. Cep iepriekš sakarsētā 190 grādu krāsnī 10–14 min, līdz cepumi zeltaini brūni.

Lai izdodas!

FOTO: PERSONĪGAIS ARHĪVS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tev varētu patikt