Cūkgaļas cepetis

Ieklausies Roja Pipara padomos un uzzini, kā pagatavot izcilu cepeti Ziemassvētku vakariņu galdam!

Mana mīļākā recepte – sagatavot gaļas gabalu var pāris minūtēs un, kamēr cepās, var darīt citas lietas. Ideāla recepte gan Ziemassvētkiem, gan vienkārši vakariņām. Ar šo cepeti noteikti pārsteigsi draugus un parādīsi, ka virtuvē neesi iesācējs. 

Sastāvdaļas:

  • apm. 1,5 kg cūkgaļas šķiņķis
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • svaigs rozmarīns
  • svaigs timiāns
  • sāls
  • pipari

🕒Pagatavošanas laiks: 1,5 stunda.

👨‍👩‍👧‍👦Daudzums: visai ģimenei

Pagatavošana

.

1. Sagatavo gaļas gabalu. Ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs. 

2. Ar asu nazi gaļas gabalā izveido caurumus un ieliek tur ķiploka šķēlīti un rozmarīnu vai timiānu.

3. Gaļas gabalu pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190-200 grādiem. Cep gaļu līdz gatavībai apmēram 1,5 stunda.

Pasniedz gaļu siltu ar dārzeņiem vai aukstu uz maizes vai salātos. Ļoti universāla recepte!

Mans padoms. Gaļas gabalu var apsmērēt arī ar sinepēm, medu, piparmētru mērci – garša būs interesantāka. Un krāsnī pie viena var uzcept arī dārzeņus – sagriez palielos gabalos kartupeļus, burkānus, pastinaku, selerijas, pārlej ar eļļu, pievieno sāli, piparus un garšvielas.

Seko pavāram arī Instagram un abonē viņa Youtube kanālu! 👨🏼‍🍳

Lasi arī Roja blogu – http://pipars.lv!

Izmēģini arī Roja sāļās uzkodu tortes recepti! 💛

FOTO: GETTYIMAGES, PERSONĪGAIS ARHĪVS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tev varētu patikt