Sāļā uzkodu torte

Lasi un uzzini, kā pagatavot izcilu sāļo uzkodu torti!

Sastāvdaļas:

  • 400 g rudzu tostermaizes
  • 200 g svaigā siera
  • 200 g krējuma
  • 200 g aknu pastētes
  • 180 g biezpiena
  • 100 g sagrieztas salami desas
  • 100 g vītinātas gaļas
  • marinētie gurķi
  • sinepes
  • mārrutki
  • zaļumi

🍳 Forma: 20 cm diametrā

🕒 Pagatavošanas laiks: 30 minūtes (plus laiks ledusskapī)

Pagatavošana

  1. Maizes šķēlēm nogriež garoziņas un sagriež pa diagonāli uz pusēm – šādus trīsstūrus būs vieglāk ieklāt formā.

2. Bļodā sajauc svaigo sieru, biezpienu un krējumu. Pievieno pēc garšas mārrutkus un sinepes. Sāli gan es neietektu pievienot, jo pārējās sastāvdaļas ir pietiekami sāļas un tad var gadīties, ka kūka būs par sāļu. Ja vēlas, var pievienot zaļumus.

3. Formā ieklāj slāni ar maizi, kuru apsmērē ar siera masu.

4. Pa virsu kārto desas šķēles.

5. Tad uzliek vēl vienu kārtu ar maizi, kuru apsmērē ar pastēti, un pa virsu kārto marinētus gurķus. Tad liek vēl vienu maizes slāni un apsmērē ar siera masu, atstājot mazliet malu dekorēšanai.

6. Torti liek ledusskapī uz pāris stundām, lai viss kārtīgi sasūcas. Torti izņem no formas, apsmērē malas ar siera masu un izdekorē ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pa virsu dekorē ar vītinātas gaļas šķēlēm un zaļumiem.

Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Mans padoms. Tā kā maize ir diezgan sausa, to var gan mitrumam, gan garšai slapināt ar gurķu marinādi (to, kurā bija marinēti gurķi) – marinādi ielej šķīvītī un iemērc maizes šķēles pirms ielikšanas formā.

Seko pavāram arī Instagram, un abonē viņa Youtube kanālu! 👨🏼‍🍳

Lasi arī Roja blogu – http://pipars.lv !

FOTO: GETTYIMAGES, PERSONĪGAIS ARHĪVS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tev varētu patikt